Maailmakoristuspäev korraldas armastatud muusikutele ja näitlejatele ekskursiooni prügimäele

Maailmakoristuse eestvedaja Mart Normet kutsus endaga Jõelähtmel asuvasse jäätmete taaskasutuskeskusesse kaasa mõttekaaslased, nii-öelda puhta maailma saadikud, kes soovivad saata kogu ühiskonnale sõnumi, et me vajame ilusa ja rahumeelse elu jätkumiseks uut elustiili.

Ekskursioonist võtsid osa Kristel Aaslaid, Andres Kõpper, Henry „Genka“ Kõrvits, Kadri Voorand, Evelin Võigemast, Ott Lepland, Vicotria Villig, Mattias Naan, Stefan Airapetjan, Sissi Nylia Benita, Sandra Raju, Erki Pärnoja, Saara Pius, Angeelia ja Mick Pedaja.

„Prügi on elu osa. Kui saame sellest paremini aru, saame elust paremini aru. Eluga on üldse keerulised lood. Inimene on ainus looduse poolt loodud olend, kes ei ela loodusega kooskõlas,“ arutleb Mart Normet. „Niimoodi jätkates enam pikka pidu pole. Aga me ju ometi tahame pidu! Niisiis – selleks, et pidu saaks jätkuda, peabki inimene kehtestama kollektiivselt endale uued reeglid.“

Iga Eesti inimene tekitab aastas 350 kg prügi, sh kasutame iga päev hinnanguliselt 150 000 ühekordset topsi. Reis prügimäele oli esimene samm selleks, et saada paremini aru süsteemist, kuhu tarbimine ja moodne elu meid mässinud on.

Foto: Erki Pärnaku / Õhtuleht


Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga