Kaubamaja tiim sai Linnahalli ümbrusest tubli noosi

Talgujuht Merli Einaste sõnul kogunes Linnahalli ümbrust koristama kokku 35 inimest, kellest valdav enamus olid Kaubamaja töötajaid, aga oli ka üllatuskülalisi. “Kuna meil oli veel meeskonnas paar vaba kohta, said sinna registreeruda näiteks Indiast pärit Ian ja Austria tüdruk Sabina, lisaks veel paar kohalikku toredat noort,” ütles talgujuht.

Terve suve külastajate ja spontaansete pidude sihtmärgiks olnud Linnahall ja selle ümbrus oli prügi tihedalt täis ning seda korjati kokku mitukümmend kotitäit. Lisaks Linnahalli katusele ja külgedele sai koristatud ka suur osa Kalasadama ja Linnahalli vahele jäävast alast, kust tuli lagedale madratseid, süstlaid ja muidugi koristuspäeva kõige sagedasemat leidu – plastikut – oma kõigis esinemisvormides. “Kõige kummalisematest leidudest tasub mainimist Linnahalli vana katkine valgustikuppel, mis oli oma kunagisest asukohast päris kaugele rännanud, ning ka rattalaenutuse kusagilt ärakangutatud raam, millel veel logogi küljes,” rääkis Einaste.

Linnahalli sadamapoolses küljes oli olukord päris metsik ning maapind prügiga tihedalt läbi põimunud. “Päris kõike sealt ära koristada ei õnnestunudki, võsa oli selleks piisavalt tihe ning osa prahist juba pooleldi mulla alla mattunud. Ilmselt tuleks sellele maa-alale kuidagi põhjalikumalt läheneda, niisama paljaste kätega ei tee seal suurt midagi ära. Korjasime suurema prügi kokku ja pidime sellega piirduma,” lisas talgujuht.

Esialgu kell 14 piknikuga lõppema pidanud talgutest sattus kolmandik meeskonnast aga niivõrd hoogu, et koristati veel mõnda aega pärast ühist kehakinnitust edasigi.

Fotod: Merli Einaste

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga