Juuli on prügikaardistamise kuu: löö kaasa!

Maailmakoristuspäevani on jäänud 70 päeva. Terve juuli ja poole augusti jooksul ootame kõiki illegaalseid prügipunkte kaardistama.

Maailmakoristuspäevani on jäänud 70 päeva. Terve juuli ja poole augusti jooksul ootame kõiki illegaalseid prügipunkte kaardistama.

Teeme Ära Maailmakoristuste juhi ja eestvedaja Eva Truuverki sõnul on „selline eeltöö on ääretult vajalik, kuna rakendus aitab eestvedajatel täpsemalt hinnata prügi hulka ja asukohta ning võimaldab 15. septembril toimuvaid koristuspäevi planeerida.“

Teeme Ära tehnoloogiajuhi Margus Simsoni sõnul on „prügi kaardistamine on lihtne ja seda saab teha igaüks, kellel on nutitelefon ning ligipääs internetile. Selleks tuleb Google Playst või App Store’ist alla laadida World Cleanup nimeline mobiilirakendus, end kasutajaks registreerida ning saabki asuda prügi kaardistama. Juhul, kui kaardistamisel läheb midagi valesti, on võimalik enda lisatud prügipunkti ka 24 tunni jooksul kustutada.“

Räägi prügikaardistamisest kõikidele oma tuttavatele, sõpradele ja sugulastele, kes ka looduses armastavad liikuda ja kutsu ka neid üles looduses vedelevat prügi märkama ja kaardistama!

Vaata siit, kuidas prügi kaardistamine käib.

Teeme Ära maailmakoristus (www.letsdoitworld.org) algab 15. septembril 2018 kell 10 Uus-Meremaal, koristuslaine liigub koos päikesega üle 24 ajavööndi ja lõppeb 36 tundi hiljem Hawaiil. Tegemist on ühtlasi ajaloo suurima kodanikualgatusega.

 

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga