Mereuurimislaev Aranda tuleb Eestisse

2. septembril kell 13:00–18:00 on kõigil huvilistel võimalus Tallinna Lennusadamas külastada Soome uurimislaeva Aranda. Laev on justkui ujuv laboratoorium, olles  varustatud suure hulga andmekogumis- ja proovivõtuvahenditega, mis annavad olulise panuse Läänemere seiresse.

Mereuurimislaeva Aranda külaskäik Eestisse toimub Soome Keskkonnainstituudi SYKE projekti BALTICITIES raames ning Läänemere kampaania käigus.

Samal päeval toimub  kogu Lennusadama õuealal ka palju muud  põnevat – kohal on oma ala spetsialistid, kes pakuvad hulgaliselt teadmisi mere- ja keskkonnateemadel. Taltech Meresüsteemide Instituut tutvustab oma uut noortele teadlastele suunatud õppeprogrammi. Juttu tuleb ka TalTechis läbiviidavatest uuringutest, mikroprügist, sinivetikatest ning erinevatest mereuuringute meetoditest. Lisaks on võimalus sisse astuda Prügihundi telki, mille puhul on tegemist keskkonnaharidusliku õppeprogrammiga, mis keskendub jäätmetekke  vähendamisele, korduvkasutamisele ja ringlusse võtmisele ning jäätmete liigiti kogumise harjumuse kujundamisele.

Keskkonnaagentuur jagab omalt poolt teadmisi, kuidas säästlikult kalastada – tutvustatakse Eesti kalaliikide liigirikkust ja kalapüügieeskirju. Meremuuseum korraldab aga toredaid käsitöötegevusi ning palju põnevat pakub kindlasti ka Soome pop-up saatkonna uudistamine.

Täpsemat Läänemere perepäeva kava vaata SIIT.