Kohalike omavalitsuste suhtumine ja panus on teinud suure positiivse hüppe!

Meil on väga hea meel, et on toimunud märkimisväärne positiivne liikumine kohalike omavalitsuste suhtumises nii maailmakoristuspäeva kui ka keskkonda vastutustundliku suhtumise kujundamisse üldisemalt. Paljud linnad ja väiksemad asulad on kutsunud inimesi oma koduümbrust ja lemmikpaiku koristama. Tänavusel koristuspäeval on tähelepanu eelkõige väikesel ja nähtamatul prügil, mis tegelikult igal pool meie ümber salakavalalt laotub.

Maailmakoristuspäev Eestis kohalike omavalitsuste partnerluse juht Elike Saviorg ütleb et sel aastal on suhtlus ja koostöö linnade ja valdadega olnud äärmiselt positiivne. „Kohalikud omavalitsused kutsusid ise aktiivselt koole osalema ja aitasid talgupäevaks koristuskohti otsida. Soovime teha kõikidele KOVidele suure pai!“ lisab Elike.

Vastutustundliku suhtumise kujundamine loodusesse ning Eesti inimestele puhta ja looduslikult mitmekesise elukeskkonna tagamise jaoks on loomulikult väga oluline tegeleda ka keskkonnahariduse ja -teadlikkuse valdkonna arendamisega. Ning ka selles vallas on toimunud äärmiselt positiivsed arengud.

Käesoleva nädala jooksul on toimunud üle Eesti palju keskkonnaalaseid üritusi, loenguid ja talguid. Näiteks Võrus toimus 13.-22.09 teemanädal Roheline Võru, mille raames toimusid loengud muud keskkonnaalased tegevused. Tallinnas toimus Ökofestival Clean Games Baltic Cup Tallinn, mille raames sai osaleda strateegilisel meeskonna ökomängul ning omandada jäätmete sorteerimise ja liigiti kogumise oskuseid. Paljudes maakondades tähistati autovabapäeva.

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga