PPA valmisoleku ja reageerimise büroo koristas maailma Pedassaarel

Politsei- ja Piirivalveameti  (PPA) valmisoleku ja reageerimise büroo kümme töötajat otsustasid oma panuse septembri keskel toimunud maailmakoristuse aktsiooni anda 18.-19. septembril Pedassaarel, kus oma abikäed ja -jalad ulatati Riigimetsa Majandamise Keskusele.

Põhja-Eestis Kolga lahes asuv Pedassaar on 0,86 km² suurune püsiasustuseta saar, mis on suuremas osas kaetud männimetsaga. Pedassaare idakaldal asub RMK metsamajake, lisaks on saarel tähistatud matkarada. Just matkaraja postide vahetamine oligi RMK-le juba aastaid peavalu valmistanud – postid olid mädanenud, paljuski kasutuskõlbmatud. Nüüd said politseinikud aga anda oma panuse saare paremaks tutvustamiseks, samuti külaliste ohutuse tagamiseks – kõik vajalikud kohad said uued RMK poolt ettevalmistatud tähistused. Lisaks koristati saar ka seal olnud prügist – kuigi ala oli üllatavalt puhas, leidus siiski asju, mis loodusesse kuuluma ei peaks. Nii leiti mitu paari jalanõusid, liivakastimänguasju, tennisepalle ja põrandamoppegi, samuti padrunihülsse, pudeleid ja telgivaiasid. Kogu korjatud „varandus“ toimetati mandrile, et maha jääks kaunis imeline väikesaar.

PPA valmisoleku ja reageerimise büroo püüab omalt poolt osaleda sarnastes aktsioonides vähemalt kaks korda aastas – just selleks, et kohalikule kogukonnale omalt poolt väike heategu teha. Selle aasta maikuiste koristustalgute raames käidi Hiiumaal, kus löödi kaasa Kõpu Külamäe korrastustalgutel.

Vt ka www.worldcleanupday.org

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga