Tule Maailmakoristuspäeva talgujuhiks!

15. septembril toimuvale Maailmakoristuspäevale on oodatud tuhanded vabatahtlikud. Selleks, et töökorraldus sujuks, registreerime iga koristusala juurde ka koristustalgu juhi, kelle ülesandeks on tuua talgupunkti korraldajate poolt saadetud prügikotid, juhendada koristajaid ja leppida kokku tööjaotus ning raporteerida lõpptulemustest. Talgujuhiks on võimalik hakata maailmakoristus.ee lehel otse konkreetsele talgude registreerudes või saates kirja aadressile talgud@maailmakoristus.ee.

Maailmakoristus.ee

Talgujuhi olulisemad ülesanded

Talgujuht on Maailmakoristuspäeva tiimi peamine kontaktisik ühes registreeritud talgukohas ning aitab seal talgutööd korraldada.

* Koristustalgu juht võtab välja kokkulepitud kohast (suuremast piirkondlikust toidukauplusest) tema koristusalale ette nähtud prügikotid ning toob need talgupäeval koristuskohta. Soovitame neile järele minna autoga.

* Koristusala loomise aluseks on prügikaart, mis on tekkinud World Cleanup äpis kaardistatud prügipunktide ümber. Palume talgujuhil hiljemalt üks nädal enne koristuspäeva oma koristusala veelkord üle vaadata. Selle põhjal teeb talgujuht ettepaneku täpse kohtumiskoha määramiseks, samuti on talgukoha külastus vajalik, et veenduda, kas hinnangulised prügikogused on õiged ja ala jätkuvalt ligipääsetav.

* Talgujuht loeb läbi ja teeb endale üksikasjalikult selgeks koristus-, sorteerimis- ja ohutusjuhendid, mille Maailmakoristuspäeva tiim talgujuhile edastab.

* Koristuspäeva alguses teeb talgujuht koristajatele lühikoolituse ohutuse tagamise ning sorteerimispõhimõtete kohta, samuti korraldab esmase tööjaotuse.

* Koristuspäeva lõpul veendub talgujuht, et jäätmed on kogutud liigiti ning need ei takista liiklust. Samuti veendub ta, et kõik tema talgul osalejad on turvaliselt koristusalalt lahkunud.

* Koristusjuht teatab Maailmakoristuspäeva tiimile talgutel osalenute arvu ja ligikaudse kogutud jäätmete koguse (raporteerimist saab mugavalt teha registreerimisrakenduses). Koristuspäeva pärastlõunal helistame läbi kõik talgujuhid, palume kõnele vastata.

* Talgujuht on ka teiste koristajate hea abiline – tema telefoninumber on registreerimisrakenduses oma talgu juures avalikult nähtav ning ilmselt sellele ka helistatakse.

Talgujuhiks registreerumine

Talgujuhiks on võimalik hakata maailmakoristus.ee lehel ühele koristustalgule registreerides. Üldjuhul esimene koristusalale registreeruja märgitakse ka talgujuhiks, rolli on võimalik üle anda.

Teine võimalus on anda teada oma valmisolekust hakata talgujuhiks meiliaadressil talgud@maailmakoristus.ee. Palume kohe panna kirja ka maakonna/piirkonna, kus oled valmis talgujuhiks hakkama.

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga